Vår à la carte-meny

På restaurang SMAK erbjuder vi goda och klassiska svenska rätter i en stämningsfull miljö.
Vår fullständiga à la carte- och dryckesmeny hittar du här (pdf).
Menu in english please (pdf).

Kontakta oss för bordsbokning.

Förrätter

TOAST SKAGEN a la WRETMAN   115:-
Handpillade räkor | Pepparrot | Citron | Dill | Majonnäs | Smörstekt formbröd

MOULES MARINIÈRES   1/2   90:-
Ångkokta blåmusslor med grädde, persilja, vitlök, vittvin, dillaioli & surdegsbröd

SKUMMAD HUMMERSOPPA   115:-
Smaksatt med cognac, halstrad pilgrimsmussla toppad med dillolja
och handpillade räkor

RÅBIFF PÅ KLASSISKT VIS   125:-
Rödbetor | Äggula | Dijon | Kapris | Hackad gurka | Pepparrot

CAPRESE BURRATO   85:-
Krämig buffelmozarella, cocktailtomater, citrondressing och ruccolasallad

Varmrätter

RÖDTUNGA MEUNIÈRE  185:-
med brynt kräftsmör, hackad persilja, riven pepparrot och citron serveras med kokt potatis

HALSTRAD RÖDINGFILÉ   215:-
på juliennebädd av grönsaker med beurre blanc
toppad med regnbågsrom, örtslungad potatis,
citron och Västerbottensost

LAMMROSTBIFF PROVENCALÉ   215:-
På bädd utav råstekt potatis,
gratinerad med vitlökssmör serveras med
inkokt pärllök och grön sparris

STEAK FRITES    225:-
”BRASSERIERNAS KLASSIKER”
Svensk entrecôte serveras med bearnaisesås,
örtslungade pommes frites och tomatsallad

TOURNEDOS CLASSIC   265:-
Svensk oxfilé med tryffelsmaksatt madeirasås,
krämig potatisgratäng och smörstekta primörer

KROKETT PÅ KARL-JOHAN SVAMP   175:-
serveras med hemmslagen majonnäs,
syrad sallad på kål, gurka, rötter och persilja samt riven ost

Klassiker

WALLENBERGARE   185:-
potatispuré, calvadosgräddsky,
rårörda lingon och fransk ärtor

KÖTTBULLAR PÅ KLASSISKT VIS   145:-
potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka

WIENERSCHNITZEL   225:-
kryddsmör, gröna ärtor, stekt potatis och rödvinssås

SMÖRSTEKT TORSKRYGG   225:-
serveras med skirat smör, hackat ägg, handskalade räkor och riven pepparrot

MOULES MARINIÈRES   1/1    165:-
ångkokta blåmusslor med grädde, persilja, vitlök, vittvin, dillaioli & surdegsbröd

Desserter

 

 

TARTE TATIN PÅ BANAN   70:-
på smördegsbotten med vaniljglass från Borrarps Gårdsglass

NOUGATPANACOTTA MED ITALIENSK MARÄNG   85:-
på bädd utav chokladjord med färska bär och kanderade mandlar

CREME BRÛLEÉ  80:-
med glass från Borrarps Gårdsglass

TRYFFLAR & PRALINER
FRÅN ALBOGA CHOKLAD
på ekologiska och närproducerade råvaror

2 valfria   45:-

3 valfria   65:-